7.1.2016 - 10:55

“Neste Oil” atbalstīs FIA Eiropas Rallija čempionāta posmu “Rally Liepāja”

SIA “Neste Latvija” (“Neste Oil”) jau trešo gadu atbalstīs FIA Eiropas Rallija čempionāta posmu “Rally Liepāja”. Šī gada Eiropas čempionāta kalendārā iekļautas desmit sacensības un Latvijā notiekošais rallijs būs ne vien sezonas pirmais posms, bet arī vienīgais, kurā braukšana paredzēta ziemas apstākļos. “Rally Liepāja” kā ierasts norisināsies Liepājas un Kuldīgas apkārtnes ceļos no 2016. gada 5. līdz 7. februārim.
Arī šajā gadā “Neste Oil” par prieku visiem rallija cienītājiem sponsorēs sacensību visgarāko ātrumposmu – autosportistiem no starta līdz finišam būs jāveic vairāk kā 25 kilometrus gara distance. Ātrumposma norise paredzēta sestdien, 6. februārī, un ekipāžām tas būs jāveic divas reizes. Pirmo reizi (SS3) tā sākums paredzēts plkst. 10.40, bet otro reizi (SS4) – plkst. 14.40. Klientu un rallija līdzjutēju ērtībām “Neste Oil” būs sarūpējusi īpašu skatpunktu “Neste Oil” ātrumposmā, netālu no Ēdoles, kurā varēs sasildīties pie ugunskuriem, malkot siltus dzērienus un klātienē vērot Eiropas labāko autosportistu sniegumu. Rūpējoties par visiem autobraucējiem, kuri dosies vērot “Rally Liepāja”, “Neste Oil” sacensību dienās piedāvās īpašu cenu degvielai “Neste Oil” degvielas uzpildes stacijās Liepājā un Kuldīgā.
SIA “Neste Latvija” ģenerāldirektors Artu Airiainens: “FIA Eiropas Rallija čempionāta posms Liepājā norit kopš 2013. gada un mums ir prieks jau trešo gadu būt par tik ievērojama notikuma Latvijas auto sporta dzīvē partneri. Atbalstot šo notikumu, mēs atbalstām vietējo rallija talantu iespēju parādīt sevi uz Eiropas rallija “skatuves”, kā arī veicinām Latvijas rallija kultūras attīstību kopumā. Lai īpaši izceltu vietējo sportistu sasniegumus, arī šogad pasniegsim “Neste Oil” specbalvu ekipāžai ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci, kas kopsummā būs visātrākā “Neste Oil” ātrumposmā.”
“Rally Liepāja” direktors Raimonds Strokšs: “Rīkojot FIA Eiropas Rallija čempionāta posmu ir prieks, ka varam paļauties uz stabiliem un spēcīgiem sadarbības partneriem. Arī šogad “Neste Oil” sniedz atbalstu, lai mēs Latvijā varētu uzņemt kontinenta ātrākos rallija braucējus un sarīkot viņiem īstenu izaicinājumu – čempionāta vienīgo ziemas ralliju, kurā jābrauc ar garajām sporta radzēm. Liepājā viņus sagaida aizraujoši ātrumposmi, starp kuriem arī rallija maratonposms 25 km garumā. Kilometrāža nebūs vienīgais “Neste Oil” ātrumposma izaicinājums, jo sarežģītā ceļu konfigurācija braucējiem neļaus ne mirkli atslābināties un noteikti sagādās iespaidīgus skatus rallija līdzjutējiem!”
“Rally Liepāja” sacensības veidos 13 ātrumposmi ar kopējo distanci 207 km. Rallija nedēļas nogale sāksies piektdien, 5.februārī, kad norisināsies kvalifikācijas posms, prioritātes braucēju starta vietu izvēle, kā arī “Rally Liepāja” svinīgais starts. Sestdien, 6.februārī, Kuldīgas pusē plānoti pirmie seši ātrumposmi. Svētdien, 7.februārī, Liepājas apkārtnē paredzēti vēl septiņi ātrumposmi, tajā skaitā jauns ātrumposms Liepājas pilsētā pie koncertzāles “Lielais Dzintars”. Pēc visu ātrumposmu finiša “Lielajā Dzintarā” paredzēta arī svinīgā uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. FIA Eiropas Rallija čempionāts pirmo reizi tika rīkots 1953. gadā, un šajā gadā tiks aizvadīta jau 64. rallija sezona. Plašāka informācija par “Rally Liepāja”: www.lvrally.com.